Familie Schlatmann

Website in opbouw De Faam

Wat begon als een manufacturenhandel waarbij men langs de deur ging om zijn waren aan te prijzen, groeide uit tot een keten van kledingzaken met vestigingen in Haarlem, Leiden, Rotterdam, Schiedam, Woerden en Schoonhoven. Al deze winkels werden geleid door leden van de familie Schlatmann en hun verwanten. Zij waren vrijwel zonder uitzondering afkomstig uit Neuenkirchen.
In Leiden was de winkel aanvankelijk gevestigd aan de Vischmarkt, na de grote stadhuisbrand gevestigd in het pand aan de Voorstraat 1 waar tevoren de firma Brüning was gevestigd. De geschiedenis van dit bedrijf werd kleurrijk beschreven door Han van Woerden. Ook de verschillende Leidse kranten besteedden aandacht aan de geschiedenis van de Faam. Zowel de noodzakelijke verhuizing na de stadhuisbrand van 1929, het 50 jarig, het 75 jarig en 90 jarig bestaan van de Faam als het 50 jarig jubileum van directeur Guus Schlatmann werden uitgebreid beschreven, dit laatste zelfs tweemaal!Erfgoed Leiden besteedde in 2020 ook bijzondere aandacht aan de Faam:

https://www.erfgoedleiden.nl/nieuws/vondst-van-de-week/1051-vvdw-uitverkoop-bij-de-faamVoorstraat 1, oorspronkelijk was hier de firma Bruning gevestigd

 

Het pand werd  overgenomen en later verbouwd door de familie Schlatmann


 

Briefhoofd de Faam